***** Stalking alert *****

Nu het voorjaar langzaam ons land binnen trekt, kunnen een paar korte stalking sessies zeer productief zijn.

Hierbij enkele tips voor de vroege stalkers onder ons:

Tip 1. Maak het je zelf niet te moeilijk! kies altijd voor de holding area’s of bekende hotspots .

Tip 2. Zorg voor een zeer scherpe montage. bijv. de hingedstifrig behoord tot een van mijn favoriete rigs in korte stalking sessies. Die ene aanbeet kan namelijk je eerste en laatste van de sessie zijn.

Tip 3. Gebruik zeer attractief aas. Je wilt zo snel mogelijk een aanbeet forceren, maar welk aas gebruik je nu in het voorjaar?

tip-2-en-3

In de koude periodes ga ik niet alleen voor attractie. In koude periodes kan een visueel aspect en de presentatie net even die impuls geven om een vis te prikken en gebruik ik bijvoorbeeld:

Kleine popups met een fluo dip. De kleine 10mm XB1 pop-ups zijn hier zeer geschikt voor, dit mede door het visueel aspect van de kleur wit.

xb1-popups

Boilies* (bijvoorbeeld xb1/xb2) of plastic fluor maïs, gesoaked in een olie rijke dip of baitsmoke. Dit alles combineer ik vaak met een zeer attractieve stickmix die over verschillende waterlagen op en neer wolkt.

*  Boilie tip:
Neem bijvoorbeeld de xb1 boilie van MPF gesoaked in vloeibare robbin-red kan je verbazingwekkende effecten opleveren . Deze bollen hebben naar eigen ervaring een zeer hoge opname van liquids en andere vloeibare attractoren waardoor de bollen snel de kleur en smaakstoffen opnemen . Dit zal resulteren in een geweldige uitwaseming van kleur en attractieve geur en smaak stoffen onder water.

Met de XB1 boilie van MPF kan je het hele jaar vissen.

 

In de warmere periodes kies ik bijvoorbeeld ook graag voor:

–       Particles zoals hennep, tijgernoten en  blackeyedbeans.

–       Maden. Een simpel trosje maden kan je in zeer korte tijd een aanbeet opleveren zelfs op de moeilijkste circuit wateren.

–       Blikmais. Ja gewoon zo’n potje uit de supermarkt. Door het wolkendek effect en de zoete smaak van het maïs en maisvocht trek je veel vissen uit verschillende waterlagen naar jouw stek.

Tip 4.  Wees licht bepakt, en zorg dat je niet al je pijlen op 1 stek richt. Heb je binnen 2 uurtjes geen aanbeet, dan verkassen.

Ten Slot:
Vergeet vooral niet om je heen te kijken. Nu het voorjaar zijn intrede doet zie je her en der de groene tinten weer tevoorschijn komen.

Dit levert magische plaatjes op !

lrm_export_20170226_120458
Maximize your fishing !

Kevin van Rijssen (Team)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s